Az egészséges életmód egyik feltétele az egészséges fogsor

Légy üdvözölve a blogmon, Tisztelt Látogató! Remélem majd hasznos bejegyzéseket találsz az egészséges életmódról, elvégre e célból hoztam létre a blogot, hogy egymással kicserülhessük, megvitathassuk ezen irányú ismereteinket és praktikáinkat, valamint, hogy bővíthessük is ezen ismereteink körét.

Az első bejegyzésben mindjárt a Budapesten elérhető fogpótlások különböző fajtáival, valamint az esztétikai fogászati kezelésekkel szeretnék foglalkozni. Ha nem is kapcsolódik direkten az egészséges életmódhoz, fogaink egészsége és szájhigiénénk megőrzése alapvető feltétele nem csak a vonzó, esztétikus és egészséges mosolynak, de az elhanyagolt rágószerveknek később egyéb szervi következményei is lehetnek, gondoljunk csak a nem megfelelően megrágott étel miatti emésztőszervi bajokra, vagy akár a beszédkésség megváltozására egy-egy fog elvesztése után.

Image

Amennyiben baleset vagy foghúzás követeztében végképp elvesztettük fogunkat, mert esetleg a gyökérkezelés sem volt már hatásos, akkor sem kell lemondanunk a teljes fogsorról és a szép mosolyról, mivel a fogpótlásnak ma már számos korszerű és esztétikus megoldása ismert. Elfelejthetjük a kivehető, lötyögő protéziseket, léteznek ma már a koronáknál és hidaknál is korszerűbb eljárások, mint például a fogbeültetés, mely a ma elérhető legjobb megoldás. Az így készült fogpótlás teljesen önhordó, így nem kell károsítani a szomszédos fogakat, mint a hidak esetében, a beültetett fém mesterséges foggyökérként támasztja alá az új fogat, valamint esztétikai megjelenésében is teljesen megegyezik az eredeti, természetes fogakkal.

Jóllehet esztétikai beavatkozásoknak hívják őket, sé a társadalombiztosító éppen ezért nem is támogatja ezeket a drága kezeléseket, mégis érdemes megfontolni őket, hiszen nem csak esztétikai vonatkozásai vannak a dolognak, rendesen megnehezítheti az életünket, ha nem fordítunk kellő gondot szánk és fogaink egészségének megőrzésére.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: